järisyttävän tylsä kuva, anteeksi! |
Kalacarpaccioita voi tarjota sinappikastikkeen ja parmesaanilastujen kera. Tällä kertaa tarjosin kuitenkin mätikastikketta siikacarpaccioni kanssa. Ne sopivat ihanasti yhteen. Ainoa mikä unohtui annoksesta, oli jokin kaunis vihreä väri kuten vähän yrttejä tai rucolaa. Annos jäi valjun väriseksi siksikin, että käyttämäni siianmäti oli kotimaista vähemmän hehkuvan oranssia kuin kanadalainen serkkunsa. Ulkonäöstä huolimatta annos oli ihanaa. Poikasenikin huokaili tyytyväisenä, että äiti tämä on toooosi hyyyväää :)
Tein myös turhan sinappisen öljyn mausteeksi, mutta se kannattaa mätikastikkeen kanssa jättää pois. Ei siitä haittaa ollut, mutta ei myöskään mitään iloa. Kuvassa näkyvä keltainen liemi on se sinappiöljy :S Silti, siikacarpaccio on tyylikäs ja ihanainen alkuruoka.
Siikacarpaccio
4:lle
300 g siikaa fileinä
marinadi:
0,5 sitruunan mehua
0,5 limen mehua
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa ja mustapippuria
koristeluun:
tuoreita yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia) tai rucolaa
Siivuta siiasta erittäin ohuita, laakeita viipaleita (mikäli olet aloitteleva kokki kalan kanssa, laita fileet ensin pakkaseen noin 15 minuutiksi ja aloita siivuttaminen kohmeisilla kaloilla, se helpottaa siivuttamista). Asettele viipaleet alkuruokalautasille levälleen vierekkäin (ei toistensa päälle). Sekoita kupissa haakukkaa käyttäen madinarin ainekset keskenään. Sivele siikaviipaleet marinadilla. Rouhi mustapippuria ja ripottele sormisuola siian päälle. Laita jokaiselle lautaselle oma kelmu ja nosta lautaset jääkaappiin marinoitumaan 20 minuutiksi. Tarjoa mätikastikkeen kera.
Mätikastike
100 g mätiä
0,75 dl smetanaa
2 rkl ruohosipulia silputtuna
suolaa ja valkopippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna makuuntua hetki jääkaapissa.
Tämä on varmaan NIIN hyvää :) Siika on minun lempikala.
VastaaPoistaKirppu: joo, on todella hyvää!
PoistaJa tosiaan siitä saa kauniimman annoksen, kun ei hosu, kuten minä.