keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Uunimunat katkarapujen ja mädin kera


Kananmunat ovat erinomaista ruokaa. Uunimunat ovat mielestäni hauskoja ja hyviä. Niissä on vähän sellaista juhlan tuntua, ihan pienellä vaivalla. Uunimunia voi nauttia aamiaisella, brunssilla, alkuruoaksi tai iltapalaksi - niin ja pääsiäisenä :)

Katkaravut kannattaa muistaa laittaa ajoissa sulamaan jääkaappiin. Jos tarjoaa uunimunia aamiaisella, kannattaa katkaravut ottaa sulamaan jo edellisenä iltana. Poikaseni rakastaa katkarapuja, joten arvasin hänen tykästyvän näihin muniin, mutta myös muu perhe piti uunimunista oikein kovasti. Cavi-art toimii reseptissä siinä missä oikea mätikin. Cavi-art on myös siitä näppärää, että avaamattomana se säilyy melkoisen pitkään. Idean näihin uunimuniin löysin Lantliv mat&vin 2/2012 -lehdestä.

Varoitus: tässä vähän räyhään. Meillä kotona on käyty keskustelua siitä, onko hyvä asia, että häkkikanalat ovat Suomessa vuoden vaihteesta alkaen olleet kiellettyjä. Voi, voi, kun monta kunnollista yrittäjää on tehnyt konkurssin, kun ei ole ollut varaa tehdä riittäviä muutoksia kanaloissa. Hmm. Vai kunnollisia yrittäjiä pitämässä kanojansa ahtaasti pikkuisissa häkeissä, muttei ajanmukaisissa tiloissa. Keskustelu on lähtenyt liikkeelle tämän pääsiäisen ajan kananmunapulasta, mikä tietenkin on hyvin harmillista. En tiedä miten sopivia tai riittäviä nykyiset säädökset ovat, mutta minusta kananmunanpopsijana on erinomaisen hyvä, että kanat saavat mielekkäät elinolosuhteet. Uskon myöskin, että kananmunat maistuvat kanojen vähemmän stressantuessa paremmalle. Optimaalisessa tilanteessa olisi ihanaa, jos meillä tepsuttelisi omassa kanalassa (jota siis ei ole) omia kanoja. Niin ja kanoilla oma kukko ;)
nam, nam!
Uunimunat katkarapujen ja mädin kera
4:lle

200 g kuorimattomia katkarapuja
2 rkl   tilliä silputtuna
40 g   mätiä tai Cavi-artia
4         kananmunaa
1 dl     ranskankermaa

koristelu:
katkarapuja
1 rkl tilliä silputtuna

Jaa sulatetut ja valutetut katkaravut voideltuihin annosvuokiin ja ripottele tilli rapujen päälle. Jaa kukkurallinen teelusikallinen mätiä kulhoihin. Riko varovasti yksi kananmuna jokaiseen vuokaan. Varo, ettei keltuainen menisi rikki. Vaivaa ranskankerma pehmeäksi ja jaa se vuokiin.

Aseta annoskulhot isompaan vuokaan. Kaada varovasti isoon kulhoon kuumaa vettä siten, että vesi ulottuu puoleen väliin annoskulhojen reunoja (vesihauteessa kypsentäminen). Kypsennä uunimunia vesihauteessa 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Kananmunankeltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Koristele annokset katkaravuilla ja tillillä. Nauti heti :)

2 kommenttia:

  1. Oih, ei saisi näin nälkäisenä lukea ruokablogeja ollenkaan! Ihana herkku!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...