perjantai 10. elokuuta 2012

Tonnikalalevite

levite nosteltu kokkareina patongin päälle
Viime kesänä postasin reseptin tonnikalatahnasta. Nyt tulee seuraava ;) Tällä kertaa nimesin tahnan levitteeksi, erotukseksi edellisestä tekeleestä. Vaikka tonnikalatahnoja (levite & tahna) on hirmuisan helppo valmistaa ja ovat simppeleitä kuin mitkä, niistä saa mahtavia cocktailpaloja. Tonnikalalevite on sellainen tuote, että sen ainekset löytyvät yleensä aina kaapista ja yrttipurkeista, ja lisäksi sen sekoittaa käden käänteessä yllätysvierailijoillekin.

Mainittakoon, että tein näitä ensimmäistä kertaa tänä kesänä jälleen ihanille kesävieraillemme mökillä. Samaisella kerralla tarjosimme tervetulokuohuviinin kera artisokka-avokadotahnalla päällystettyjä kurkkusiivuja ja ruissipsejä, kirsikkatomaatti-mozzarellatikkuja, sorkerittomalla siirapilla maustettuja omena-leipäjuustotikkuja ja paprika-salamitikkuja. Kuohuvan juoman kanssa pitäisi kesäaikaan tarjota aina mansikoita, mutta unohdin ostaa niitä :S

Ei hätää sinällään, kun vietimme kälyni ja hänen miehensä kanssa ex tempore kesäloman päättäjäisiä, meillä oli mansikoita ja kuohuvaa. Tällä kertaa alkupalat valmistettiin sananmukaisesti niistä aineksista, mitä kaapista löytyi. Tarjottavia laatuja oli vain vähemmän, kuin yleensä: sinihomejuustoa ja mansikkaa ruissipsissä ja tonnikalatahnaa kurkkusiivuilla ja ruissipseillä. Mökille kun ei lähdön lähestyessä osteta kauheasti lisää herkkuja, niin niillä mennään mitä on.

Tonnikalalevitteen kanssa sopii oivasti niin tomaatti kuin paprikakin. Niillä annoksia voi koristella tai sekoittaa niitä silputtuina joukkoon. Kuten kuvasta huomaa, olen tarkoituksella nostellut tonnikalaleviteen karkeasti kokkareina patongin päälle. Sen voi myös siloitella, niin halutessaan. Patongin leivoin aamusella ylijääneestä pizzataikinasta. Pizzataikinan reseptin postaan lähiaikoina ;)

Tonnikalalevite

1 prk   tonnikalaa
100 g  tuorejuustoa, ranskankermaa tai jogurttia
1,5 rkl sitruunamehua
2 rkl    ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl    timjamia tai basilikaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

Valuta tonnikala. Haarukkaa käyttäen sekoita tonnikala ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon loput ainekset. Tarkista maku.

Aikaisempia tahnojen reseptejä:
tsatzikitahna
artisokkatapenade

2 kommenttia:

  1. Nami nami,tonnikalatahna on ihanaa!Omani on erilainen,mutta tuo sinun kuulostaa ihanan herkulliselta.(omassani on kevätsipulia,etikkakurkkua, paprikaa,majoneesia,suolaa,pippuria)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, tonnikalatahna on hyvää. Tuo sinun kuulostaa myös niin ihanalta, että kokeilen sitä pikimiten :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...