keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Karppi puolukkahillo

Puolukkahillo on niin kauniin punaista!
Mieleni teki pitkästä aikaa puolukkahilloa. Olen pääsääntöisesti käyttänyt murskattua puolukkaa ja makeuttanut sen, mutta nyt keitin hillon. Puolukkahillo maistuu upeasti kaalilaatikon ja useiden muidenkin perinteisten ruokien kera kuten jauhemaksapihvit.

Puolukkahilloa ei kannata keittää runsaaseen Sukriniin, sillä Sukrin kiteytyy ikävästi käytettäessä suhteellisesti liikaa. Kun Sukrinia käyttää yli 17 % muun massan määrästä, se kiteytyy. Siksi käytän Surinia makeutukseen, lisämakeutukseen sokeritonta siirappia ja kiinteytän hillon liivatteella. Hillon makeutta kannattaa säädellä mieleisekseen hilloa valmistettaessa. Puolukkahillossa yksin Sukrin ei riitä, mutta sokeritonta siirappia lisättäessä kannattaa välillä maistella, mikä itseä miellyttää. Resepti on tehty yksinomaan Hiidenuhman keittiön makuun ;)

Karpin puolukkahillon säilyvyydestä ei minulla vielä ole tietoa. Puolukkahan on itsekseen hyvinkin säilyvä murskattuna. Hilloa voi pakastella halutessaan jääpaloina, jolloin niitä voi ottaa käyttöön juuri tarvitsemat määrät. Sokeriin keitettynä ja säilytyspurkin desinfioimalla se säilyy erinomaisesti. Aika näyttää miten karppihillo säilyy. Toki voi olla, ettei säily ihan sen käytön vuoksi, on se niin hyvää!

Tässä puolukkahillo liha-kaalilaatikon kera
Karppi puolukkahillo

200 g puolukoita
2 rkl   vettä
1 dl    sokeritonta siirappia (tai 0,5 dl vaahterasiirappia)
0,5 dl Sukrinia (tai sokeria)
1        liivatelehti
1 rkl  kiehuvaa vettä

Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Kumoa puolukat ja 2 rkl vettä kattilaan. Keitä marjoja matalalla lämmöllä, kunnes ne ovat tasaista massaa. Lisää joukkoon makeutus. Tarkista maku. Nosta pois liedeltä.

Purista pehmenneestä liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois. Kaada kuuma vesitilkka liivatteelle ja sekoita, kunnes se on sulanut. Kaada liivateliemi puolukoiden joukkoon voimakkasti sekoittaen. Anna hillon jäähtyä. Purkita hillo puhtaaseen purkkiin ja nauti hillosta.

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä ohjeesta, puolukkahilloa olenkin kaipaillut omaan ruokapöytään :)

  VastaaPoista
 2. Ei kestä kiittää. Olen sellainen herkkusuu, että teen melkein kaikkea mitä mieleni tekee ;)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa taas niin herkulta! :) Itse olen käyttänyt tähän asti tyytyväisenä murskattua puolukoita sopivasti makeutettuna, mutta tätä pitää jossain vaiheessa kokeilla. Nyt printtaamaan ohjettasi, että muistan sen. ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Matleena! Hyvää oli (ja purkissa on vielä vähän jäljellä, ihanaa!).

  Minäkin olen tosiaan tähän asti puolukoita vain murskaillut ja makeuttanut. Se on takuuvarma ja helppo tapa saada nopeasti hyvää.

  Nyt vain mieleni teki hilloa ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...