keskiviikko 3. lokakuuta 2012
Kinkulla ja juustolla täytetty jauhelihapihvi
Isot ja mehevät jauhelihapivit maustettu italialaisittain: aurinkokuivattua tomaattia, parmesaania, basilikaa ja valkosipulia. Täytteenä juustoa ja kinkkua. Samalla pihvireseptillä voi tietenkin valmistaa myös herkullisia lihapullia. Kastikkeeksi jauhelihapihveille ja lihapullille sopii perinteinen marinara. Meillä tarjottiin lisukkeena ihania italialaisia vihreitä papuja. Kummin vain, keittiössä tuoksuu ihanasti Italia :)
Paistoin isot pihvit uunissa, koska se on niin vaivatonta. Pihvit voi paistaa myös pannulla. Juustoa voi hieman tihkua pihvejä kysennettäessä, mutta se ei haittaa.
Kinkulla ja juustolla täytetty jauhelihapihvi
4:lle
italialaiset jauhelihapihvit:
400 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1,25 dl vettä tai kermaa
1 dl Pofiberiä tai korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl parmesaania raastettuna
3 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
0,5 dl basilikaa, persiljaa tai lipstikkaa hienonnettuna
1 tl paprikaa
1 tl suolaa
mustapippuria
täyte:
4 siivua palvikinkkua
4 isoa siivua mozzarellaa tai punaleimaista emmentalia
Sekoita kulhossa vesi ja Pofiber ja anna niiden turvota 5 minuuttia. Kuullota sipuli ja valkosipuli, anna niiden vähän jäähtyä. Lisää kulhoon kaikki ainekset, mausta ja sekoita jauhelihataikina hyvin.
Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kostuta kädet öljyyn tai kylmään veteen. Pyörittele jauhelihasta isohkoja pullia. Taputtele sitten yksi lihapulla ohueksi pihviksi leivinpaperin päälle. Laita pihville kinkku- ja juustosiivu, siten etteivät ne ylitä pihvin reunoja. Taputtele käsissäsi ohut kansipihvi ja painele se toisen pihvin päälle. Tee loput pihvit samalla tavalla.
Paista pihvit 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pivit ovat kypsiä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olen useasti nauttinut resepteistäsi. Niistä on muodustunut monta meidän suosikkiruokaa, mutta tämä jauhelihapihvi noiden Italialaisten papujen kanssa kyllä oli mitä mainioin yhdistelmä. KIITOS ja kumarrus. Tästä tuli taas uusi hitti. Italialaiset pavut olivat aivan älyttömän hyviä ja niin simppeli tehdä.Ja uudenlaiset jauhelihapihvit pysyivät oikein hyvin koossa ja tulivat helposti uunissa.
VastaaPoistaTiiti kiitos ja kumarrus sinulle kauniista kommenteistasi. Tässä ihan hämmentyy :)
PoistaIhan asian vierestä: minulla on haaste blogissani, en tosin tiedä oletko jo saanut saman muutakin kautta.
VastaaPoistaKiitos sauvajyvänen kivasta haasteesta. Ntt ryhdyn vain järjestelemään näitä to do -asioita jonkinlaiseen jonoon ;)
VastaaPoistaKiitokset reseptistä, toimi loistavasti karppihampurilaisissa ja olivat hyviä muutenkin, lisäsin taikinaan vielä paahdettuja pinjansiemeniä..
VastaaPoistahttp://www.flickr.com/photos/ja_ba/8083001491/
Jäbä
Kiitos itsellesi mukavasta kommentista.
PoistaErinomainen idea lisätä pinajnsiemeniä taikinaan. Ehdottomasti kokeiltava!
Mielettömän herkullisen näköinen sinun hampparikuvasi, kiva kun jaoit täälläkin :)