tiistai 5. maaliskuuta 2013

Paistettu siika

ylempi siika mantelijauhoilla ja alempi ilman
Paistettu siika on todella hyvää, poikaseni herkkua. Kysyin häneltä haluaako hän kalan paistettavan suolalla ja pippurilla maustettuna vai pyörytänkö lisäksi mantelijauhoissa. Eihän lapsi muistanut varmaksi, joten paistoin siian kahdella tapaa. Kumpaisellakin tavalla kala maistuu ihanalta, mutta koko perheen suosikiksi nousi mantelijauhoiset paistetut siiat. Ne saivat pintaan mukavan rapsakkuuden ja pähkinän lempeä maku antoi kalan olla pääosassa.

Meidän perheessä siikaa syödään yleensä paistettuna tai graavattuna. Lähes säännöksi asti. Olin nimittäin tällä kertaa aikeissa kypsentää siian uunissa, mutta poikanen vaati saada paistettua siikaa. En taaskaan raaskinut seurata omaa ideaani, vaan paistelin kalat tyytyväisille syöjille. Olen valtavan onnellinen siitä(kin), että perheemme syö kalaa innokkaasti.

Eihän tämä ole oikeastaan edes resepti, oikeastaan muistiinpano itselle. Eipä tarvitse ensi kerralla miettiä, miten poikanen haluaa siikansa paistettavan ;)

Btw tuli vielä mieleeni, että siian kanssa sopi eilinen kurkuma-limekastike.

Paistettu siika

siikaa fileinä
mantelijauhoja tai -jauhetta (voi jättää pois)
suolaa ja valko- tai mustapippuria

paistamiseen:
voita

Suolaa ja pippuroi siikafileet. Pyöräytä fileet mantelijauhoissa. Paista rasvassa molemmin puolin, kunnes pinta saa kauniin värin ja kala on kypsää (kypsä kala on tasaisen valkoista). Älä paista kalaa liian kuivaksi. Voit tarkistaa kypsyyden leikkaamalla kalan paksuimmasta kohtaa auki. Nostele kyspää kalaa varovaisesti, sillä se murenee helposti.

6 kommenttia:

 1. Täälä länsirannikon asukki (mereen matkaa vajaat 2km)kateellisena kattelee sun kalaruokia ja varsinki siikaa...
  - meillä ei ole mitään saumaa saada hommattua tuoretta siikaa muuten kuin tilaamalla pitkän listan hännillä tyyliin, tulee jos tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Appivanhemmiltani minäkin nämä siiat olen saanut - kiitos Mammalle ja Pappalle :)

   Tuore kala on kyllä ihanaa. Ei tarvitse perkuun jälkeen muuta kuin pannua näyttää. Tosin tällä kertaa kalat olivat kaiken lisäksi valmiiksi perattuja. Helpolla siis pääsin. Tunnustan.

   Poista
 2. Siika on ihana kala,ja sitten vasta Suomessa saan sitä taas.Graavattuna minusta se on melkein parempaa kuin lohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Minusta graavisiika on parempaa kuin graavilohi. Rakastan kuitenkin graavilohta, siika vain on vieläkin herkumpaa :)

   Poista
 3. Kiitos hienosta mantelijauhovinkistä, verkoistamme nostimme tänään melkoisen kalasaaliin. Siiat tykkäämme paistaa kokonaisena, nyt teenkin noita mantelijauhotettuja siikafileitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri pyydetty kala on parasta. Ai ai, kun alkoi tehdä mieli paistettua siikaa. Toivottavsti pidätte mantelijauhotetuista siioista!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...