maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kokonaisena grillattu porsaan sisäfilePorsaan sisäfile kannattaa grillata kokonaisena, jolloin se pysyy ihanan mehevänä. Toki vaihtelua possun sisäfileen grillaukseen saa tietenkin vaikka paloittelemalla sen vartaisiin. Sekoittamani chilimarinadi sopii kaikelle grillattavalle porsaanlihalle, eikä nimestään huolimatta ole liian tujua.

Possun sisäfileen tulee olla riittävän kypsää, mutta se ei myöskään saa olla liian kypsää. Liian kypsäksi grillattu liha on kuivaa ja sitkeää. Porsaan sisäfile on parhaimmillaan noin 70-asteisena, mutta sitä ei kannata kypsentää niin lämpimäksi, koska liha jatkaa kypsymistä vielä grillaamisen jälkeen. Kun lihan ottaa pois grillistä 65-asteisena ja laittaa folion sisään, se kypsyy juuri sopivaksi.

Marinadi tuoksuu ihanalle. Käytin karkeaa Dijon-sinappia – sitä missä on niitä sinapinsiemeniä – mutta  marinadissa voi käyttää myös tavallista Dijonia. Possun sisäfileen marinointi ei ole välttämätöntä, mutta marinointi antaa sille lisää makua – minusta se on parempaa marinoituna tai muutoin melko vahvasti maustettuna.

lämpömittarista tulee fileeseen sitä leikattaessa hassu pieni reikä

Kokonaisena grillattu porsaan sisäfile
3:lle

1 porsaan sisäfile (noin 500 g)

chilimarinadi possunlihalle:
0,5 dl öljyä
0,5     punainen chili siivuina
1        valkosipulinkynsi siivuina
1 rkl   karkeaa Dijon-sinappia
1 rkl   vaaleaa balsamicoa
1 rkl   sokeritonta siirappia tai 0,5 rkl fariinisokeria
mustapippuria

lisäksi:
suolaa ja mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Poista porsaan sisäfileestä kalvot.  Laita file pussiin ja kaada marinadi sen päälle. Sulje pussi huolella, pyörittele sitä, jotta marinadia on joka puolella lihaa  ja nosta se sen jälkeen jääkaappiin. Kääntele pussia useamman kerran marinoitumisen aikana. Marinoi vähintään kaksi tuntia, mielummin yön yli.

Ota liha jääkaapista puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi marinadi talouspaperilla pois sen pinnalta, sinapinsiemeniä saa jäädä lihaan. Laita paistomittari fileen päädystä kohti paksuimpaa kohtaa. Mausta file suolalla ja pippurilla. Grillaa filettä joka puolelta noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Nosta file grillistä ja laita se folion sisään asettumaan kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen leikkaa fileestä1,5–2 sentin paksuisia siivuja poikkisyin ja nosta tarjolle.

ihana marinadi

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä, nuo marinadit on kyllä hyvä kirjoittaa ylös heti, jos ovat onnistuneita, ei niitä sitten seuraavalla kerralla muista muuten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisinaan, kun innostun jostain reseptistä, enkä heti laita sitä talteen, en ehkä löydä sitä uudelleen. Nykyään yritän aina muistaa laittaa talteen hyvältä vaikuttavat reseptit heti löydettyäni. Minusta marinadi oli tällä kertaa ihana ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...