lauantai 13. heinäkuuta 2013

Grillatut kesäkurpitsarullat yrtti-vuohenjuustotäytteelläPienistä, suloisista kesäkurpitsoista saa nättejä, täytettyjä pikkurullia. Raikas ja kesäinen kesäkurpitsa sopii yrttien ja vuohenjuuston kanssa hienosti yhteen. Kesäkurpitsat notkistetaan grillaamalla tai paistamalla ne pannulla. Vaihtelua täytteeseen saa myös vaihtamalla yrttejä taikka vaihtamalla vuohenjuuston muihin juustoihin kuten tuorejuustoihin tai fetaan, joka on notkistettu tuorejuustolla.

Grillasin eilen meidän perheen brunssille täytettyjä kesäkurpitsarullia. Kahdesta pienestä kesäkurpitsasta tuli kahdeksan rullaa. Reseptini on myös pieni, me saimme kaksi rullaa kukin, mutta sitä on helppo suurentaa tarpeiden mukaan. Kun siivuttaa kesäkurpitsaa, uloimpia, toiselta sivulta vain vihreää kuorta olevia siivuja ei käytetä tässä reseptissä mihinkään, mutta siivut kannattaa käyttää silpunna salaattiin, keittoon taikka soossiin.

Rullat voi tarjota kylminä tai haalean lämpiminä. Lämpiminä saa ne tarjolle heti paistamisen jälkeen täyttämällä kesäkurpitsat ja tarjoamalla ne heti. Jos haluat tarjota ne kylminä, jäähdytä paistetut kesäkurpitsasiivut ennen täyttämistä. Kesäkurpitsasiivut voi paistaa päivää ennen tarjoilua ja täyttää ne joko paistopäivänä tai tarjoilupäivänä. Toisin sanoen ne voi halutessaan esivalmistella edellisenä päivänä paistamalla vain kesissiivut tai tehdä kokonaan valmiiksi etukäteen. Rullat ja kesäkurpitsasiivut kestävät hyvin jääkaapissa säilyttämisen yön yli.

Käyttämäni kesäkurpitsat olivat noin 10 cm pitkiä. Jos käyttää isoja kesäkupitsoja, kannattaa ne joko puolittaa taikka halkaista ja puolittaa, ettei rullista tulisi mahdottoman isoja kiekkoja. Jos tarjoaisin isoista kesäkurpitsoista tehtyjä rullia ja siivut olisi halkaistu ja puolitettu, laittaisin ne tarjolle kyljelleen – pitäisikö sanoa tötteröt pystyyn? –  leikkuupinta alas.

lisäksi leikkeleitä ja tomaatti-fetasalaattia sipulinvarsisilpulla ja korianterinlehdillä höystettynä

Grillatut kesäkurpitsarullat yrtti-vuohenjuustotäytteellä

2 pientä kesäkurpitsaa (à noin 200 g)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

vuohenjuustotäyte:
100 g pehmeää vuohenjuustoa
2 rkl   basilikaa hienonnettuna sekä 8 basilikan lehteä
1 rkl   timjamia hienonnettuna
1 rkl   salviaa hienonnettuna
2 tl     sitruunan mehua

Sekoita täyte vaivaamalla haarukalla yrtit ja sitruunamehu tuorejuuston joukkoon,

Viipaloi kesäkurpitsa pituussunnassa puolen sentin paksuisiksi siivuiksi, leikkaa reunimmat kuoripalat pois. Sipaise siivujen päälle ohuesti oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista pannulla molemmin puolin, kunnes viipaleet pehmenevät ja saavat vähän väriä.

Jos tarjoat rullat kylminä, anna kesäkurpitsaviipaleiden jäähtyä ennen täyttämistä. Jos tarjoat lämpöisinä,  täytä kesäkurpitsat heti paistamisen jälkeen.

Laita kypsennetyt kesäkurpitsasiivut vierekkäin. Jaa noin ruokalusikallinen täytettä kunkin kesäkurpitsasiivun päätyyn. Laita basilikanlehti täytteen päälle. Rullaa kesäkurpitsasiivut aloittaen täytteen puoleisesta päädystä, jättäen toisen päädyn rullan alle.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...