torstai 25. elokuuta 2011
Jauheliha-kaalipannu
Syksy on vihannesten juhla-aikaa. Tuoreet ihanat vihannekset ovat kauniita, täynnä vitamiineja ja hivenaineita. Kaupassa ei tiedä mitä ostaisi, kun kaikesta tekisi mieli tehdä ruokaa jo tänään. Vähän kuin lapsilla karkkihyllyn edessä.
Tämä resepti on nopeaa, edullista arkiruokaa. Alkuperäisen reseptin löysin Mannan Tavoitteena terveempi elämä -blogista. Samaisessa postauksessa on myös toinen herkullinen resepti jauheliha-munakoisopaistos, joka houkuttaa ihanasti.
Kaalia haudutetaan perinteisesti pitkään, jotta se kypsyy kokonaan pehmeäksi. Kaalin voi kuitenkin jättää vähän rapeaksi, al dente, jolloin sen vaalean vihreä väri säilyy kauniina. Tässä nopeassa reseptissä kaalia ei kypsytetä täysin, mutta jos haluaa täysin kypsää ja pehmeää kaalia, voi kypsentämistä jatkaa pidempään.
Jauheliha-kaalipannu
(2:lle)
500 g kaalia silputtuna
250 g jauhelihaa
1 sipulia silputtuna
0,75 dl lihalientä
1 valkosipuli hienonnettuna
0,5 dl yrttejä silputtuina (esimerkiksi persiljaa ja timjamia)
suolaa ja (mauste)pippuria
Paista jauheliha pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullottele hetken. Lisää kaali, lihaliemi ja yrtit joukkoon. Kypsyttele 15 minuuttia. Kaali saa jäädä vähän narskuvaksi, al dente. Mausta suolalla ja pippurilla.
avainsanat
arkiruokaa,
jauheliha,
kaali,
keräkaali,
liharuoat,
suomalainen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hih, "kaalisuttu" on kyllä tosi hyvää. :) Voisikin tehdä sitä taas pian, pitää vaan ensin hakea kaalia kaupasta. :)
VastaaPoistaTosi mukavaa, että olet koonnut tällaisen tietopaketin. Tykkään muutenkin blogistasi :-)
VastaaPoistaEllu
Jesh, kommentteja :D
VastaaPoistaManna: kiitos kaalisutusta! Oli pakko lainata sinun reseptiä, kun se on niin hyvä ja simppeli. Pikaruokaa parhaimmillaan! Tuli juuri mieleen, että jos sattuisi olemaan muutama sieni jääkaapissa, voisi niitä lisätä tähän kaalisuttuun.
Ellu: kiva kuulla, että tykästät blogia ja että siitä on ollut iloa. :)
Aloitinkin blogin pitämisen kahdesta syystä: jotta itsellä olisi tallessa kaikki (lähes) onnistuneet kokkailut yhdessä paikassa JA siksi, että voisin jakaa oppimaani, ettei kaikkien tarvitsisi keksiä pyörää ;)