maanantai 1. elokuuta 2011

Karavaanimunakas

karavaanimunakas 1
Onko munakasta, jos sitä ei lastalla tuupi paksuksi herkuksi? Meidän ja ystäväperheittemme mielestä ainakin on. Karavaanimunakas on helppo, nopea ja todella mehevä aamiainen tai brunssi. Karavaanimunakas sai nimensä viime kesänä viettämästämme extremematkasta. Viisi lapsiperhettä vuokrasi viisi asuntovaunua, jotka olivat ainakin kolmekymmentä vuotta vanhoja. Kukaan meistä ei ollut koskaan asuntovaunuillut aikaisemmin - siitä extreme-elementti.Vietimme äärettömän hauskan, vaikkakin sateisen viikonlopun karavaanaten ja ruokia valmistaen ulkona mukanamme tuomien katosten alla pallogrilleissä. Yhdellä perheistä oli mukanaan jopa muurikkapannu. Sen avulla paistoimme ensimmäiset, alkuperäiset karavaanimunakkaat.

Nyt jälkeenpäin kinastelemme mieheni kanssa miten alkuperäinen karavaanimunakas paistettiin. Mieheni mielestä munakkaassa ei käytetä kermaa eikä muita litkuja. Kananmunat saavat näkyä keltaisen ja valkoisen värisinä munakkaassa. Minun mielestäni karavaanimunakkaassa munat sekoitetaan kerman kanssa sekaisin ja kipataan pannulle ilman pannulla sekoittelua. Tänään paistoimme omat munakkaamme vierekkäin itse. Minä karavaanimunakkaan 1 ja mieheni karavaanimunakkaan 2. Niin tai näin kummatkin karavaanimunakasversiot maistuvat erinomaisilta. Alla kummastakin oma reseptiversionsa.

Karavaanimunakkaan idea on litteä pohja, jolle jokainen saa laittaa tuhdisti mieleisensä täytteet. Vähän samaa meininkiä kuin pizzassa. Toinen tärkeä juttu on juustot. Munakkaista saa ihanan meheviä käyttämällä ainakin juustoraastetta. Itse laitan raasten lisäksi vähitään toista maukasta juustoa (auraa, mustapekkaa, fetaa).

karavaanimunakas  2
Karavaanimunakas
(1 annos)

2 kananmunaa
2 rkl kermaa tai vettä TAI kokonaan ilman nestettä
ripaus suolaa ja mustapippuria

täyte:
juustoraastetta
kinkkusuikaleita
eilisen jämiä - esim. maustettua paistettua jauhelihaa, kypsää broileria
sipulisilppua
paprikasilppua
tomaattisiivuja (meiltä tomaatit olivat loppu)
mozzarella- tai vuohenjuustosiivuja
aurakökkäreitä, mustapekkakökkäreitä tai fetapaloja

Karavaanimunakas 1:
Riko kananmunat kulhoon ja riko rakenne haarukalla sekoittaen. Sekoita joukkoon kerma. Kuumenna rasvaa pannulla ja kaada kananmunaseos sille.Ripsauta suolaa ja mustapippuria päälle. Anna paistua keskilämmöllä. Kun pinta alkaa hyytyä, lado sille ensin reippaasti juustoraastetta ja sen jälkeen kaikkia haluamiasi täytteitä. Taita munakas kaksinkerroin ja kippaa se lautaselle.
karavaanimunakas 1 
karavaanimunakas 1
Karavaanimunakas 2:
Kuumenna ravsa pannulla. Riko kananmunat pannulle ja levitä keltuaista kevyesti lastalla. Ripsauta suolaa ja mustapippuria päälle. Kun pinta alkaa hyytyä,  lado sille reilusti juustoraastetta ja sitten haluamasi täytteet. Taita munakas kaksinkerroin ja kippaa se lautaselle.

yhden kananmunan lisäkaravaanimunakas

karavaanimunakas 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...