lauantai 13. elokuuta 2011

Ravunpyrstöillä täytetyt avokadot

tillinhaituva päältä unohtui
Elokuu on rapuaikaa. Ravut ja elokuu on meidän perheemme yksi onnellisuuden ilmentymä. Hääpäivämme on elokuussa ja olemme lähes jokaisena hääpäivänämme syöneet rapuja. Tänä vuonna söimme ihania rapuja Nauvossa ravintola L'Escalessa.

Tämän alkuruoan valmistin, kun halusin jatkaa hyvää fiilistä. Toimi täydellisesti, sillä ravunpyrstöt sopivat ruokaan siinä missä katkaravutkin. Jos haluaa, voi avokadon kauhoa lusikalla kuoresta, kuutioida, maustaa limellä, sekoittaa kastikkeen  kanssa sekaisin, laittaa takaisin kuoreen ja ravut päälle. Minusta tämä yksinkertaisempi on kauniimpi.

Ravunpyrstöillä täytetyt avokadot
4:lle

2 kypsää avokadoa
1 prk (200g) ravunpyrstöjä tilliliemessä
1 dl majoneesia
60 g piparjuurituorejuustoa
0,5 + 0,5 limeä mehuksi puristettuna
1 lime lohkoina 
vähän tilliä koristeeksi

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Sipaise kunkin leikkauspinnan päältä puolikkaan limenmehulla. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto ja puolikkaan limenmehu. Laita jokaiseen avokadoveneeseen pari reilua lusikallista kastiketta. Lado kastikeen päälle reilusti ravunpyrstöjä. Laita ylijäävät kastike ja ravunpyrstöt erillisiin pieniin kulhoihin tarjolle. Aseta limenlohkot tarjolle erikseen tai jokaisen annoksen viereen.

3 kommenttia:

  1. Kaunis kattaus ilman sitä tilliäkin ja varmasti herkullinen. :)

    Niin ja hyvää hääpäivää teille. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ja näyttää superhyvältä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...