lauantai 27. elokuuta 2011

Kanttarellimuhennos tuorejuustolla

vaatimaton ulkonäkö, mutta huikea maku :)
Tänään on muinaistulien yö, elokuun viimeinen lauantai ja kello 21.30 syttyy kokkoja pitkin Itämeren rantaa. Muinaistulien yönä hyvästellään kesäkausi, samalla sitoutuen Itämeren suojeluun. Aaah, ihana päivä saaristossa. Toden totta on ollut uskomattoman kaunis, lämmin ja lempeä päivä Nauvossa. Kävimme lounaan jälkeen kirkonkylällä jätskillä ja tuumailimme, että olisi kiva tulla Framnäsiin (nuorisoseuraintalo, jossa btw hääjuhlaamme aikoinaan juhlittiin) viettämään muinaistulien yötä. Mutta paluumatkalla mökille paatin moottori köhi hieman nuhaisen tuntuisesti ja päätimme viettää illan mökillä mm. saunoen kynttilän valossa ;)
Nooan arkki, eläintensuojeluun kantaaottava taideteos Nauvossa 8.9.2011 asti
Pihalta löysimme jälleen muhennoksen verran kanttarelleja. Olin unohtanut ostaa kermaa, mutta tuorejuustoa oli kuitenkin. Tuorejuusto toimii muhennoksessa hyvin. Mausteita ei kannata laittaa liikaa, ettei kanttarellien oma suloinen keltainen maku jää voimakkaampien makujen alle. Itse käytän maustepippuria pippurin sijaan, koska se on mieto ja lempeä mauste.
Muhennosta voi käyttää ruoan lisukkeena, lettujen kanssa ja munakkaan täytteenä. Muhennos maistuu oivalta jopa kylmänä vaikka leivän päällä.
Kanttarellimuhennos tuorejuustolla

1 l kanttarelleja putsattuina ja silputtuina
1  salaattisipuli tai kevätsipuli silputtuna
voita tai margariinia paistamiseen
100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa ja maustepippuria tai valkopipuria

Paista kanttarelleja ja sipulia rasvassa pannulla. Kun sienien neste alkaa haihtua, lisää tuorejuusto. Kun juusto on sulanut, mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...