maanantai 6. elokuuta 2012

Tonnikalamuffinssit


Kun ihania yllätysvieraita pelmahtaa paikalle pienellä varoitusajalla, eikä kotona ole kahvin lisäksi mitään tarjottavaa, voi nopeasti pyöräyttää suolaiset muffinssit. Ne ovat helppotekoisia, kostean maukkaita ja jopa gluteenittomia. Vain pähkinäallergikolle ne eivät sovi. Niin ja minä rakastan muutenkin suolaisia pikkupaloja, näin naposteltavaksi ;)

Ja juu-u, tonnikala kuulostaa hassulta muffinsissa, mutta toimii hienosti. Jos haluaa oikein herkutella, voi muffinssin kanssa tarjota ranskankermaa, johon on sekoitettu sitruunamehua, ruohosipulia (muita yrttejä), suolaa ja mustapippuria. Mittasuhteet löydät lime-yrttiranskankerman reseptistä.

Olen tehnyt aikaisemmin fetamuffinsseja, jotka nekin ovat erinomaisia. Nyt halusin hieman kehittää taikinan reseptiä ja mielestäni onnistuin hyvin. Molempi parempi. Olen reseptissä erottanut taikinan erikseen täytteestä. Täyteen voi valita sen mukaan, mitä kaapista löytyy kuten kinkkusuikaleita, paprikaa ja persiljaa, raastettua kesäkurpitsaa, kevätsipulia, paprikaa ja timjamia tai parmesaania ja basilikaa. Nämä suolaiset muffinssit sopivat myös keiton kanssa tarjottavaksi.

Tonnikalamuffinssit
n. 10 kpl

1 prk tonnikalaa
1       kevätsipuli silputtuna
5       kirsikkatomaattia halkaistuina
mustapippuria

taikina:
100 g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
75 g   voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
3        kananmunaa
1 dl    maitoa tai kermaa
1 dl    mantelijauhoja
1 rkl   psylliumia
2 tl     leivinjauhetta
0,75 tl suolaa

Sekoita haarukalla valutettu tonnikala ja sipulisilppu karkeaksi mössöksi. Ropsauta mustapippuria joukkoon. Laita tonnikalasipuli sivuun odottamaan.

Vatkaa tuorejuusto ja rasva keskenään tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon kananmunat ja maito. Yhdistä kuivat ainekset keskenään: mantelijauhot, psyllium, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat ainekset taikinaan huolellisesti sekoittaen. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

Sekoittele tonnikalasipuli taikinaan. Jaa taikina muffinivuokiin. Painele varovasti jokaiseen muffinssiin päälle yksi kirsikkatomaatin puolikas leikkauspinta ylöspäin.

Paista muffinsseja 200 asteessa noin 30 minuuttia.

(Itselle muistiin: kokeile reseptiä ilman maitoa, lisää se vain tarvittaessa ihan lopuksi.)




8 kommenttia:

  1. Luuletko että tuorejuuston voisi vaihtaa esimerkiksi kreikkalaiseen jogurttiin? Minulla jää tuorejuustot aina homehtumaan jääkaappiin kun ne eivät oikein maistu. Jogurttia ja rahkaa taas on aina kun laitan niitä viherpirtelöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta tuorejuusto voi vaihtaa jogurttiin tai rahkaan. Ei muuta kuin leipomaan ;)

      Poista
  2. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla..lähdenpä tästä kirsikkatomaattien ostoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit :)

      Kirsikkatomaatit voi vaihtaa silputtuun aurinkokuivattuun tomaattiin, jotka sekoittaa taikinan joukkoon.

      Poista
  3. Huomenta,
    IHANAA taas lueskella näitä sinun reseptejä!
    Tämäkin menee kokeiluun. Yleensä olen tehnyt evääksi veneretkille jotain vastaavia meetvurstista yms. mutta täytyypä kokeilla tonnikalaa.
    Anne T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne T myöhäishuomenta ;)

      Meetvurstimuffarit kuulostavat ihanilta. Täytyy vastavuoroisesti kokeilla niitä :)

      Poista
  4. Tein näitä siis viikko sitten ja piti tulla kommentoimaan, että tosi hyviä olivat ;) Ja ovat hyviä myös pakastamisen jälkeen. Seuraavan kerran pitää laittaa muffinsivuokaan, paperisiin ne tarttuu ikävästi kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukava kuulla, että muffinssit onnistuivat ja maistuivat!

      Paistan omat muffinssini pääsääntöisesti silikonimuffinssivuossa. Voitelen kupposet, mutta näissä sain silti käyttää kapeaa lastaa muffinssien irroitteluun.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...