lauantai 3. joulukuuta 2011

Auraiset uunijuurekset

uunijuureksia ja kalaa
Uunijuurekset maistuvat lempeän hyvältä. Kotimaan maaseudulta. Ne sopivat lisukkeeksi lähes kaikkeen. Aurajuustoa voi laittaa enemmänkin, mutta minä laitoin lasteni makuun sopivasti. Itse voin lisäillä seuraavilla lämmittelykerroilla auraa suoraan oman annoksen päälle.

Punajuurten kanssa kannattaa käyttää kertakäyttöhanskoja, jotta näpit pysyvät siivon värisinä. Itse kuorin ja pilkoin kaikki muut juurekset ensin ja lopuksi punajuuret. Joukkoon voi laittaa muitakin yrttejä ja valkosipulia vaikkapa siivuina. Miedon kalan seuraksi tein tällä kertaa miedon makuiset juurekset. Suolan kanssa kannattaa edetä hieman varoen, koska aurajuusto tuo suolaisuutta. Auran sijaan voi laittaa esimerkiksi fetaa tai vuohenjuustoa. Jollei juustoista pidä, pois se silloin juureksista ;)

Auraiset uunijuurekset

2 punajuurta
1 lanttu
1 palsternakka
1 lohko selleriä
1 sipuli
1,5 dl auramurua
n. 1 dl öljyä
1-2 rkl timjamia silputtuna
suolaa ja mustapippuria

Kuori, lohko tai kuutioi juurekset ja kumoa ne isoon kulhoon. Kaada öljy, timjami ja aurajuusto päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoittele öljy ja mausteet tasaisesti juureksiin. Kaada isoon uunivuokaan. Kypsennä 180 asteisessa uunissa reilu tunti. Jos juurekset alkavat tummua liikaa, laita folio päälle. Tarkista juuresten kypsyys tikulla.

4 kommenttia:

  1. Uunijuurekset ovat ihan parasta talviruokaa. :) Hyvä kun mainitsit tuon vuohenjuuston! Täytyy ehdottomasti ostaa sitä seuraavalla kauppareissulla!

    VastaaPoista
  2. Piparkakkutyttö: juu, näin on! Minä taidan mainita vähän väliä noita juustoja, kun olen niin heikkona niihin.

    VastaaPoista
  3. Kuin myös, uunijuurekset ovat ihania!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...