tiistai 3. huhtikuuta 2012

Rahkamuffinssit




Rahkaiset leivonnaiset kuuluvat pääsiäiseen. Hoksasin, että voisin kokeilla rahkapiirasten sijaan rahkamuffinsseja. Niistä tuli oikein somia ja erittäin herkullisia. Minun makuuni rahkan pitää maistua sitruunalta ja hieman kirpeälle. Ihan jees, sanoi mieheni rahkasta, mutta pohja on hyvää! Kannattaa maistella itse varsinkin rahkatäytettä, jotta maun saa mieleisekseen.

Leivoin jälleen kaksi erää muffinseja, ennen kuin pidin lopputuloksesta. Päätin kokeilla jälleen Hermesetasin SteviaSweetiä, mutta en pitänyt sen antamasta mausta lainkaan. Palasin takaisin tuttuun Sukritomuun, jonka avulla muffinssit makeutuivat sopivan ihaniksi. Voit makeuttaa muffinssit haluamallasi makeutuksella, muista kuitenkin maistella ja lisätä makeutta hiljalleen. Jos käytät mitä muuta tahansa makeuttajaa, laita sitä aluksi vähemmän kuin reseptissä, jottei tule liian makeaa.

Rahkamuffinssit
12 kpl

taikina:
1,25 dl mantelijauhoja
1 tl       leivinjauhetta
0,5 tl    kardemummaa
2          kananmunaa
1,25 dl Sukrintomua (tai muuta makeuttajaa)
25 g     voita sulatettuna

rahkatäyte:
250 g    rahkaa (1 prk)
0,75 dl  Sukrintomua (tai muuta makeuttajaa)
1           kananmuna
0,5        sitruunan mehu
1 mm    vaniljajauhetta

Valmista rahkatäyte ensin. Sekoita puuhaarukalla kaikki ainekset rahkan joukkoon. Tarkista maku.

Sekoita mantelijauhot, leivinjauhe ja kardemumma keksenään. Vatkaa kananmunat ja Sukrintomu vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon varovasti käännellen puolet jauhoseoksesta, voi ja lopuksi loput jauhot. Nostele ruokalusikalla muffinssivuokien pohjalle taikinaa tasaisesti jokaiseen (reilu rkl). Tasoittele taikinan pinnat varovaisesti. Lisää taikinan päälle rahkatäyte. Paista muffinsseja 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä reseptistä vielä kerran! Teimme niitä ja onnistui ihan hyvin myös mantelijauhe-fiber husk - jauhoseoksella (2/3 ja 1/3) Kunhan saan mantelijauhoja käsiini, niin teen vielä uudestaan, toimii varmasti vielä paremmin! Täyte on ihana :) Hyvää ja iloista pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja: kiitos! Sinäpä olit nopea.

      Aurinkoista ja ihanaa pääsiäistä myös sinulle :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...