keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Italialaisittain täytetty porsaan sisäfile

possurulla menossa uuniin
Pienellä puuhastelulla saa possun sisäfileestä maukkaan täytetyn possurullan. Aikaa on syytä varata vähän reilummin, sillä ensin lihat saavat huilia huoneenlämmössä tunnin ajan, sen jälkeen väkerretään fileistä täytetty porsaan sisäfilerulla, paistetaan pannulla, kypsennetään uunissa ja lopuksi liha saa vielä tasaantua folion sisällä.

Halusin vähän vaihtelua possun sisäfileelle täyttämällä sen. Koko perhe tykästyi ruokaan. Laitoin possun kanssa samaan vuokaan kasviksia, mutta ensi kerralla laitan ne omaan vuokaansa. Possusta lähtee näet vähän nestettä, joka ei näytä nätiltä uunikasvisten kanssa. Muutoin samanaikainen lihan ja kasvisten kypsytys on järkevää. Käytin tällä kertaa kasviksina kesäkurpitsaa, sipulin, valkosipulinkynsiä ja kirsikkatomaatteja. Omassa vuoassa niiden päälle kannattaa lorauttaa pieni tilkka öljyä, ropsauttaa mustapippuria ja vähän sormisuolaa.

Hiukan liian innokkaasti laitoin juustoa. Sitä ei kannata laittaa aivan päähän saakka, koska se tursuaa yli jo pyörittäessä possufileitä rullaksi. Makuyhdistelmä pesto, mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit toimii aina. :)



Italialaisittain täytetty porsaan sisäfile

n. 1 kg (2 kpl) porsaan sisäfilettä
suolaa ja mustapippuria
1 dl    pestoa
8        aurinkokuivattua tomaattia siivutettuina
200 g mozzarellaa siivuina

lisäksi:
paistilankaa tai cocktailtikkuja

Ota fileet huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Poista fileistä kalvot. Halkaise fileet pitkittäissuunnassa kahdelta vastakkaiselta sivulta siten, että saat fileistä levyt. Nuiji avattuja fileitä kelmun välissä ohuiksi levyiksi. Levitä levyt vierekkäin, hieman limittäin. Ripottele levyille suolaa ja pippuria. Levitä levyjen päälle pesto. Jaa mozzarellasiivut levyjen päälle siten, että 1/3 pitkittäisosa jää tyhjäksi. Ripottele tomaattisiivut juustojen päälle. Pyöritä fileet tiukalle rullalle kääretortun tapaan aloittaen juustoreunasta.

Kiinnitä  filerulla cocktailtikuilla tai paistilangalla. Työnnä mahdollisesti pursuavia täytteitä varovasti rullan sisään. Paista rullan pintaan nätti paistopinta pannulla. Laita rullan paksuimpaan kohtaan lämpömittari ja kypsennä possurullaa uunissa 200 asteessa, kunnes sen lämpötila on 70-75 astetta. Anna levätä folion sisällä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

ihan päihin ei kannata laittaa juustoja, ne tursuavat yli ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...