perjantai 2. marraskuuta 2012

Karppi sieni-tuorepasta

helppoa ja niin hyvää!
Tuorepastaa voi maustaa melkein millä tahansa. Tällä kertaa käytin suppilovahveroita. Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja voin suositella kokeilemaan. Pastaan voi käyttää mitä tahansa sieniä, maun mukaan.  - Suppiksilla höystettyä tuorepastaa. Nam! Tyttöseni maisteli pastaa samalla, kun siivuttelin sitä nauhoiksi ja hän kehui sitä erinomaiseksi.

Minulla on metsäsaaliina sieniä kuin sateella eli paljon. Sienet sopivat onneksi moneen ruokaan. Sieni-tuorepastan idean sain tehdessäni suppis-kinkkupöperöä, jonka resepti on myös tämän postauksen lopussa. Olin nimittäin pyöräyttämässä jo klassikoksi muodostunutta karppia tuorepastaa, kun esillä olleet tuoreet suppikset sattuivat ajatuksen kanssa samaan aikaan osumaan silmiini. Oitis päätinkin tehdä suppis på suppis eli sieni-tuorepastaa sieni-kinkkupöperöllä.  Onnistunut kokeilu!

Jos käytät kuivattuja sieniä (kaksi pientä kourallista), voit rouhia ne sellaisenaan taikinaan (huomaa, että imevät jonkin verran nestettä taikinasta) tai laita ne puoleksi tunniksi likoamaan, purista niistä ylimääräinen vesi pois ja paahda tarvittaessa kuivalla pannulla tuoreiden sienten tapaan.

Voit käyttää sieni-tuorepastaa nauhapastana, lasagnelevyinä tai cannelloneina. Kypsänä pastalevyä on helppo käsitellä ja vain mielikuvitus on rajana, mitä siitä voi tehdä. Olen miettinyt myös raviolien/tortellien tekemistä valmiista pastasta, mutta saa nähdä saanko ne pysymään kiinni kananmunalla. Onko kenelläkään ideoita, millä raviolit/tortellit voisi "liimata" kiinni? Oma ideani on käyttää edellä mainittua kananmunaa. Vai pitäisikö kokeilla leipoa niitä raaasta pastataikinasta ja koittaa keittää kypsäksi? Hmm...


Sieni-tuorepasta
2-3 annosta

4         kananmunaa
100 g  tuorejuustoa
0,5 l   suppilovahveroita tai muita tuoreita sieniä hienoksi silputtuna
1 mm suolaa
0,5 dl  psylliumia

Paahda sienisilppua kuivalla pannulla, kunnes sienistä on neste haihtunut. Nosta sienet sivuun jäähtymään. Vatkaa koneella kananmunat ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon sienet ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon psyllium vahvasti sekoittaen. Anna turvota 10 minuuttia. 

Annos riittää yhteen kokonaiseen pellilliseen. Kaada taikina pellin päällä sijaitsevalle, öljytylle leivinpaperille. Voitele toinen leivinpaperi öljyllä, asettele se voideltu puoli taikinan pintaa vasten ja painele taikina varovaisesti tasaisesti koko pellin kokoiseksi. (Taikina on kahden leivinpaperin välissä, jotta pinta ei tummu.) Kypsennä taikina 150 asteisessa uunissa, lähes ylätasolla 10 minuuttia. Tarkista, että taikina on reunoilta kypsää kurkistamalla leivinpaperin alle. 

Siirrä kypsä pastalevy pelliltä jäähtymään. Ota päälimmäinen leivinpaperi (varovasti, mikäli unohdit voidella sen) pastalevyn päältä. Kun pastalevy on jäähtynyt, rullaa ja siivuta se terävällä veitsellä. Pasta on valmista käytettäväksi.

Pastaa ei enää keitetä, vaan se lisätään kuuman kastikkeen joukkoon tai kastike sen päälle. Jos haluat pastan lämpimäksi, paahda nopeasti pannulla varoen kuitenkaan ruskistamasta sitä tai lämmitä se mikrossa.




Suppilovahveroita, kinkkua ja pekonia carbonaren ja munakkaan tapaan iloisena sekamelskan lopputulos on tuhti pöperö. Mietimme tyttöseni kanssa onko tämä pöperöä vai höystöä ja päädyimme pöperöön. Maku on huikean hyvä ja täyteläinen, mutta kevyeksi sitä ei voi hyvällä omalla tunnolla kutsua. Söimme pöperöä pastan kanssa, mutta pöperö kääräistynä raikkaan ja rapean salaatin sisään maistuu varmasti hyvältä.Niin ja mitään gourmeeta tämä ei ole, arkiruokaa vain ;)


Suppilovahvero-kinkkupöperö

300 g kinkkua suikaleina
140 g pekonia suikaleina
0,5 l   suppilovahveroita ( tai 2 pientä kourallista kuivattuja suppiksia)
1        sipuli silputtuna
3        kananmunaa
1 dl    kermaa
100 g parmesaania raasteena
0,5 dl persiljaa silputtuna
(suolaa ja) mustapippuria

Paista pekonia rasvassa ja lisää joukkoon kinkku. Anna niiden saada vähän väriä. Siirrä ne hetkeksi pois pannulta. Kuullota sipulia ja sieniä, kunnes ne saavat kauniin värin ja sienistä on enin neste haihtunut. Lisää  joukkoon pekoni-kinkkupaistos. Hauduttele vielä viisi minuuttia. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat ja parmesaani. Mausta kastike mustapippurilla. Säädä liesi miedolle lämmölle. Kaada kastike pannuun koko ajan sekoittaen. Kun kastike alkaa olla hyytynyt, se on valmis. Lisää lopuksi joukkoon persilja (ja mausta tarvittaessa suolalla).

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...