vaatimattoman näköinen, mutta erittäin maukas |
Tämä arkinen porokeitto maistui koko perheelle. Maku oli runsas, vaikka resepti ei sisällä valtavaa määrää erilaisia mausteita.
Porokeitto
150 g poron kylmäsavurouhetta
1 sipuli tai pätkä purjoa siputtuna
0,5 punainen paprika paloiteltuna
8 dl vettä
200 g sulatejuustoa paoiteltuna tai nokareina
tai 2dl kermaa
1 rkl timjamia tai persiljaa silputtuna
suolaa ja mustapippuria
Kuullota sipulia kattilassa. Lisää pororouhe ja paprika joukkoon ja anna niiden lämmetä. Lisää päälle vesi. Keitä keittoa 10 minuttia, lisää joukkoon juusto. Kun juusto on sulanut, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
Kuullostaa herkulliselta! Saisipa täältäkin poroa....huokaus :-)
VastaaPoistaTuuli: voi olla ettei menekki olisi suuren suuri Petteri Punakuonojen lihoilla siellä kaukomailla, ellei eksotiikka sitten myisi ;)
VastaaPoistaJuu, voi olla että nenät nyrpistyisi :-D
VastaaPoistaMuistan nimittäin jonkun Amerikassa joskus kauhistelleen sitä, miten me suomalaiset voimme syödä jotain niin suloista. Olisiko jopa (etelä-)eurooppalaiset kolleeganikin joskus asiaa päivitelleet. Taidamme olla melkoisen brutaalia kansaa ;)
VastaaPoistaBtw asuessamme Connecticutissa (josta myös Jerry Cotton on kotoisin) äitini ystävätär ihasteli miten primitiivisesti äitini ruokaa laittoi - ihan alusta asti itse, eikä käyttänyt mitään puolivalmisteita. Luulen, että nykyään Jenkeissä taitaa kait olla vähän valistuneempaa ruoanlaittoa, kait.