perjantai 18. marraskuuta 2011

Porilainen munalla ja juustolla


Höpsö juttu ja tunnustus: tämä ei oikeastaan ole resepti lainkaan. Oikeastaan porilaisen postaaminen onkin vain idea pikaruoan kokoamiselle. Tavallaan muistutus miten makkaraa voi muunmuassa laittaa tarjolle. Olen sen verran epägourmetkokki ja yksinkertainen, että olen aina tykännyt grilliruoista nimenomaan porilaisista, niin munalla ja juustolla. Joskus myös auramurulla. Lapsista on hauskaa saada grilliruokaa kotona :)

Perinteistä tunnelmaa voi virittää nautiskelemalla porilaisen vaikka pihalla seisten, kuvitellen hurjan liikenteen pauhun ja grillikioskin viereen. Juomaksi sopivat tietenkin grillikioskien vakiojuomat pillimehu, vischy, limsa tai vesi. Myös jokin miedonmakuinen olut toimii myös.

Porilainen munalla ja juustolla
yhdelle

2 siivua paahtoleipää tai muuta leipää tai 1 sämpylä 
1 reilu siivu tankomakkaraa (metsästäjä-, sipuli-, jahti-, lauantai tai goutermakkaraa)
1 paistettu kananmuna
1-2 siivua juustoa
maustekurkkua siivuina
sipulisilppua
ketsuppia
sinappia
majoneesia tai esim. paprika-kurkkumajoneesia

Paahda leipäviipaleet paahtimessa, kuivalla pannulla tai grillissä. Paista makkara pannulla tai grillin parilalla. Kokoa porilainen: laita pohjimmaiseksi leipäsiivu ja sen päälle kananmuna, ketsuppi, sinappi, makkara, juusto, maustekurkku, sipuli, majoneesi ja kanneksi leipäviipale. Nauti heti :)

Vinkki: Jos syöt hiilihydraattitietoisesti ja joskus halajat grillikioskista porilaista, ota omat leivät mukaasi ja pyydä annos koottavaksi niihin. Onnistuu - nimimerkillä kokemusta on!

4 kommenttia:

 1. Tunnelmaa voinee vielä korostaa syömällä tätä keskellä yötä ja koristelemalla rintapieli sinapilla:) Kylmä sää ja nappaskengät vielä lisäävät snagari-tunnelmaa. Kyllä kotoisat grilliruoat ovat joskus paikallaan! Me tehdään välillä tuunattuja hodareita, kukin mättää sämpylän väliin mitä mielii.

  VastaaPoista
 2. Campasimpukka: taidat palata ajassa taaksepäin oih niin värikkääseen opiskeluaikaan. Muistanet myös valkosipulivoileivät, joita kokosimme kaikkien yöpalalle kertyvien varastoista ;)

  Näin se on, hauska on tuunailla ja tunnelmoida milloin minkäkin teeman parissa :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä vaan, tosin meidän solustamme taisi yleensä löytyä vain niitä porkkanoita ja multitabseja:) Mutta onneksi pojilla oli ruokaa!

  VastaaPoista
 4. Niinpä niin, ei rahat riittäneet kaikkeen. Sellaista se meidän opiskelijaelämä oli, rahat ja ruoat loppu. Jämistä pitää loihtia jotain. Tosiaan meillä oli onnea, että pojilla oli hieman enemmän eineiksiä kuin meillä :)

  Nykyään taas keräilyvimmasta vai em. puutteesta johtuen kaapit tursuavat kaikkea, mitä ei sitten ehdi käyttää ennen kuin ne jo ennättävät vanheta. Näin se elo hassusti meillä menee.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...