tiistai 4. lokakuuta 2011

Seesamkeksit


Kivan rapeat keksit juustojen taikka keittojen seuraksi. Idea kekseihin on lähtöisin täältä ja tapani mukaan olen lähtenyt muovaamaan sitä uudelleen. Alkuperäisessä kekseissä oli suhteessa enemmän kananmunaa, eikä ollenkaan psylliumia tai rasvaa. Psylliumin voi myös jättää pois ja keksit pysyvät erinomaisesti koossa. Jostain syystä psyllium tekee kuitenkin rakenteelle jotain hyvää, ja pidimme niistä enemmmän. Kokeilin vähän erilailla useampia keksejä, ja nämä seesamkeksit ovat minun ja tyttäreni mielestä onnistuneimmat. Hauskaa, kun perhe osallistuu testaajina eri versioiden testailuun. Lasten suurimpia vitsejä nykyään onkin: "Äiti, saako vielä aloittaa, vai otatko vielä valokuvia?"

Kekseistä voi tehdä myös keksitankoja tai -tikkuja, jotka ovat tyylikkäitä keittoruokien ja salaattien kanssa. Minulla oli jäljellä vähän kuorittuja seesaminsiemeniä, joten käytin niitä taikinassani loppuun. Suosittelen käyttämään kuorimattomia seesaminsiemeniä, koska niissä on tallessa kaikki vitskut ja hivenaineet. Ja hieno maku.

Seesamkeksit

1,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl mantelijauhetta
1 rkl psylliumia
<½  tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2  kananmunaa
2 rkl sulatettua voita tai margariinia

koristeeksi:
seesamin-  tai unikonsiemeniä

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon kananmunat ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 9 palaan. Pyörittele taikinapaloista kylmään veteen kostutetuin käsin palloja. Litistä ja taputtele taikinapallot noin 3 mm paksuisiksi kekseiksi leivinpaperin päällä. Ripottele jokaiselle keksille unikonsiemeniä koristeeksi. Paista keksejä 200 asteessa noin 12 minuutiksi.

4 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa mainioilta! Nämä varmaan toimisivat myös "energiapatukan" tyyppisinä eväinä? Mustat seesaminsiemenet ovat muuten vielä noita ruskeitakin ravitsevampia (ja hauskan värisiä!)- niitä löytyy ainakin Ekolosta ja joskus oli myös Punnitse&Säästä-myymälöissä..

    VastaaPoista
  2. Ahmija, kiitos loistavasta vinkistä! Eikun kauppaan etsimään mustia seesaminsiemeniä :)

    Kyllä varmaan toimisi enegiapatukkana, voisi varmaan lisätä kuivattuja kotimaisia marjoja.

    VastaaPoista
  3. Kiitos maukkaasta ja helposta ohjeesta! Korvasin voin tahinilla ja hyvin toimi :) Keksien kaveriksi tein hummusta, nam nam!

    VastaaPoista
  4. Ellustiina: Kiitos sinulle! Voin vaihto tahiniin kuulostaa todella hyvältä. Nam. Pitää varmaan kokeilla myös hummuksen kanssa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...