sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Mehevä mustikkapiirakka


Mustikat ovat nyt jo kypsiä ja niistä saa kaikkea hyvää. Ensimmäiset marjat on pakko popsia suoraan puskista suuhun. Kun tilanne on hieman rauhoittunut, voi alkaa kerätä piirakkamarjoja. Piirakkamarjat on hetkessä poimittu. Jos marjoja jäisi yli, ne voisi yrittää säästää seuraavan aamun aamupalaan: jogurttia, mustikoita ja reilusti Kotiäidin Karppaus ja perhe -blogissa kehittämää myslin pähkinäsekoitusta.

Tämä mustikkapiirakka on erinomaista sellaisenaan. Täyte tekee siitä niin mehevän, että muuta ei kaipaa. Mikäli kuitenkin haluaa settiä fiinimmäksi, voi piirakkaa tarjota makeutetun kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Mehevä mustikkapiirakka

pohja:
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl    tomuSukrin
1        kananmuna
3 dl    mantelijauhetta
0,5 dl Fibrex
2 tl     leivinjauhetta
2 tl     psylliumjauhetta
1 tl    kardemummaa
vuoan leivitykseen: seesaminsiemeniä      

täyte:
200 g tuorejuustoa
2       kananmuna
1 dl   tomuSukrin
vähän vaniljajauhetta tai vanilja-aromia

päälle:
4-5 dl mustikoita tai muita marjoja


Pohjaa varten vatkaa keskenään voi ja tomuSukrin. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin. Anna seisoa 10 minuuttia. Voitele piirakkavuoka ja leivitä se seesaminsiemenillä. Levitä taikina varovasti vuoan pohjalle (kertakäyttöhanskoilla homma sujuu). Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa 10-12 minuuttia.

piirakka menossa uuniin
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyteseos esipaistetulle pohjalle. Ripottele marjat tasaisesti täytteen päälle. Mustikat osin painuvat täytteen joukkoon. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes se saa kauniin värin ja on selvästi kypsynyt. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Ihana piirakka :) Monta kertaa tehnyt eri täytteillä. Seur. kokeilen mansikka-raparperia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi miten mukava kuulla :)

      Mansikka-raparperi yhdistelmä kuulostaa herkulliselta - saattaisin sipaista hitusen inkiväärijauhetta täytteeseen. Inkivääri ja raparperi ovat käsittäkseni bestiksiä ;)

      Poista
    2. Ok, kiitos vinkistä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...