keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Tsatzikitahna

 
Lapset (omat, lainalapsi ja naapurin lapsi) järjestivät meidän terassilla kesäteatterin. He kutsuivat ison joukon aikuisia seuraamaan näytöstä. Väliajalle he ilmoittivat haluavansa jotain pientä suolaista tarjottavaa katsojille. Teimme yhdessä pieniä cocktailpaloja. Cocktailtikkuihin laitoimme kahta yhdistemää: pieniä kirsikkatomaatteja, mozzarellapaloja ja basilikan lehtiä sekä parmankinkun siivuja, cokctailkurkun paloja ja paprikaa. Pienille paahdetuille leipäpaloille levitimme kolmea tahnaa.
 
Tahnasetin kolmas osa: tsatzikitahna (aikaisemmin tonnikalatahna ja artisokkatapenade).  Tsatzikitahna on muunnos perinteiseen kreikkalaiseen tsazikiin. Tässä tahnassa ei ole jogurttia, vaan se on tehdään kahden juuston varaan. Tahna on sopivan kiinteä levitteeksi, mutta se sopii moneen muuhun; lämpimien kasvisten kera (mm. grillatun fenkolin), kalan ja kanan kera.

Tsatzikitahna

2 dl    raastettua kurkkua
100 g fetajuustoa tai pehmeää vuohenjuustoa
75 g   maustamatonta tuorejuustoa
0,5 tl  valkosipulijauhetta
2 rkl   hienonnettua timjamia, basilikaa tai mäkimeiramia
mustapippuria

Purista kurkkuraasteesta nestettä pois. Jätä kurkkuraaste valumaan siivilään. Hienonna feta haarukkaa käyttäen syvällä lautasella. Lisää joukkoon tuorejuusto, valkosipulijauhe, yrttisilppu. Purista kurkkuraasteesta nestettä niin paljon, kuin helposti saat. Lisää kurkkuraaste juustomassaan. Mausta mustapippurilla. Laita tahna jääkaappiin makuuntumaan hetkeksi.

4 kommenttia:

  1. Nam! Tätä voiskin testata joku päivä. Varmaan vähemmän hiilareitakin, kun jogurtti on korvattu juustolla.

    VastaaPoista
  2. Maria: Juu, kyllä tämä tahna on tosi nam! Hiilareita lienee ripaus vähemmän, mutta kyllä perustsazikin sopii vhh-ruokavalioon.

    Ai niin. Tein tänään mantelilettuja, joiden kanssa tahna on myös herkkua ;)

    VastaaPoista
  3. Sopiihan se, mutta tässä pieni ahneus puhuu.... mitä vähemmän hiilareita, sitä enemmän voi syödä. ;D

    VastaaPoista
  4. Maria: Näinhän se tietenkin on - herkkuja on ihana syödä runsain määrin hyvällä omallatunnolla :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...